ServiceDesk Manager Interview Questions And Answers 2020[Latest]

ServiceDesk Manager Interview Questions And Answers prepared from Codingcompiler experts. These ServiceDesk Manager interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on ServiceDesk Manager will help you in cracking your next job interview. All the best and happy learning.

In this article you’ll learn
ServiceDesk Manager Interview Questions
ServiceDesk Manager Interview Questions And Answers
Realtime ServiceDesk Manager Interview Questions And Answers

ServiceDesk Manager Interview Questions

1) How important is customer service  for you and Why?
2) What is the difference between helpdesk and service desk?
3) What is importance of IT skills in Service desk service and how you  can keep yourself updated with those skills?
4. Why was there a gap in your employment As Service Desk Manager?
5. What experience do you have with respects to this particular SERVICE DESK MANAGER position?

6. How will you deal with any frustrated customer?
7. How do You measure success?
8. What is your job like?
9. How much job security do you have in this position?
10. How you face the criticism in the job?


ServiceDesk Manager Interview Questions And Answers


1) How important is customer service  for you and Why?


Answer: Complete business processes depends on the customer service, and if you are holding the post of help desk manager you are holding an important position to help the customer in order to provide them best experience.

2) What is the difference between helpdesk and service desk?


Answer: A helpdesk  employee makes sure that the customer’s problems are resolved  as soon as possible while the service desk is a only place of interaction between customer and company, where all the information regarding the company’s service are delivered.

3) What is importance of IT skills in Service desk service and how you  can keep yourself updated with those skills?


Answer: Computer skills knowledge is a must in these days, in order to process your works faster and they not only make your work easy but also save your time and energy. One can make use of online resources as well as e-books to update their knowledge about the latest trends.

4. Why was there a gap in your employment As Service Desk Manager?

Answer: If you were unemployed for a period of time, be direct and to the point about what you’ve been up to (and hopefully, that’s a litany of impressive volunteer and other mind-enriching activities, like blogging or taking classes). Then, steer the conversation toward how you will do the job and contribute to the organization.

5. What experience do you have with respects to this particular SERVICE DESK MANAGER position?

Answer tips:

Speak about specifics that relate to the position you are applying for. If you know you do not have much experience in the job you are applying for, plan for this question ahead of time and ensure you can provide some relatable examples based on what you have done.

Almost all interviewers will appreciate confidence and pride in the work experience you have earned and your passion in transfering these valuable skills to your future role or position.

6. How will you deal with any frustrated customer?

Answer: The most important thing for any Service desk manager is to  avoid such situations and conditions which can result in any type of conflicts. If things are managed properly conflicts will not arise, but if they do, you need to be patient enough to listen to the customer’s issues and then solve them through proper discussion.

7. How do You measure success?

Answer: There may be several good answers. Some include: you’re able to set realistic, yet aggressive goals that push you and you’re able to achieve them, you go the extra mile on all projects, client satisfaction is high, your boss is elated at your performance on all projects, etc.

8. What is your job like?


Answers: My job as a lot of challenges on a day-to-day basis. I am involved in many business processes such as Change Management, Problem Management, Service Integration, and IT Customer Relationship Management. I use a variety of tools and techniques to deliver information from the Service Desk to the business, so reporting is a significant part of my job.

9. How much job security do you have in this position?

Answer: My feeling is that there is a good degree of job security, but that feeling says more about my employer than the position.


10. How you face the criticism in the job?

Answer: This question is mostly asked to check your level of patience and how you take things at the work place, whether you handle them  with maturity or not. You can give this answer by giving an example also.

Realtime ServiceDesk Manager Interview Questions And Answers

11. Are you ready to work with a team?


Answer: This question is usually asked to check whether candidate is capable of working with different people and in different circumstances.

12 How good are you at solving problem on phone?

Answer: Solving problem face to face is very different and sometimes difficult than handling them on phone. You can use an example to explain the interviewer more about your problem solving skills as well as it will give them a rough idea about your skills.

13. What motivates you at the work place?

Answer: Keep your answer simple, direct and positive. Some good answers may be the ability to achieve, recognition or challenging assignments.

14. What is your philosophy towards work?

Answer: This is typically a straightforward question that merits a straightforward answer. Do you have strong worth ethic? Will you do whatever it takes to make sure the job gets done? Just say so in your response. Keep it short, direct and positive.

15. How do you believe you would benefit our organization?

Answer: This is a great question that provides you the opportunity to put your best foot forward, to tell the interviewer why he or she should consider hiring you for the job. Make sure you’re well prepared for this question as you won’t likely get a second chance to really shine.


16. Tell me one thing that you don’t like about your job?

Answer: You can answer these questions according your experience, avoid using issues related to customers and try to give short but brief explanation.


17. If you ever left your job, what would most likely drive you away?

Answer: The most likely reason for leaving this job would be a change in leadership that restricted my freedom to decide the actions and direction of my team.

18. Is graduate school recommended? An MBA? Some other graduate degree or certifications?


Answer: A graduate degree is not necessary for this position, but would prove helpful for future advancement.

19. What kinds of decisions do you make?

Answer: I make decisions about team goals, objectives, and performance targets. I hire new team members. I decide appropriate levels of performance for the team and its members. I approve leave and vacation requests.

20. What type of salary are you looking for?

Answer:  This can be a very tricky question as the individual asking it is probably digging for something other than a simple answer to the question. We recommend that you don’t immediately respond to the question directly. Instead, say something like, “That a difficult question. What is range for this position?” More often than not the interviewer will tell you. If the interviewer insists on direct answer you may want say that it depends on the details of the job – then give a wide salary range.

21. What is a typical day like?

Answer: I review status and get a brief update from the team on major issues that may have happened overnight, I meet with the VP, Customer Service and other division managers to discuss updates and share information across teams. I analyze key performance indicators like Time to Resolve, Customer Satisfaction Rating, and phone call to ticket ratio.

22. ease tell me some of the task performed by you in your previous company?

Answer: Explain about the detailed work description in the previous company along with examples.

I hope this page helps you provide with all the important questions needed to crack the interview, if you like the post share it with your friends and keep visiting us.

23. Our field is always changing. As such, what have you done with regards to personal development when it comes to our posted SERVICE DESK MANAGER POSITION in the last 12 months?

Answer tips:Here is an opportunity for you to showcase a wide variety of things you may have done both personally and professionally that will get your potential employers interested. Be sure to think about this one in advance in the event that it comes up.

Keep in mind, one of the key things that employers look for is an applicant who is self motivated and goal oriented.

24. How has your job affected your lifestyle?

Answer: This job has had a positive impact on my lifestyle. I have more free time after work hours, than I did as a Systems Administrator.

25.  I like what I’m hearing but we’ve got a ton of great candidates. Why should we hire you?

Answer: An easy question to answer well with one caveat – don’t slam your fellow interviewee’s. On the one hand, you have an opportunity to really stand out from the pack. Alternatively, You shouldn’t assume the skills of other applicants. Focus on your own strengths, and if the interviewer hasn’t given you an opportunity to mention that one “slam dunk” quality about yourself, now would be the time.

Is there a wrong way to answer this question? Consider the responses below:

“I really need a job right now”

“I need the money”

“Your office is really close to my house”

“I’ve always been interested in what you guys do”

Notice any commonality here? All of these answers demonstrate a benefit to you. While every employer assumes that these sorts of things play in on some level, these are not the reasons they are going to hire you.

Related Interview Questions

  1. Core Java Interview Questions
  2. JSF Interview Questions
  3. JSP Interview Questions
  4. JPA Interview Questions
  5. Spring Framework Interview Questions
  6. Spring Boot Interview Questions
  7. Core Java Multiple Choice Questions
  8. 60 Java MCQ Questions And Answers
  9. Aricent Java Interview Questions
  10. Accenture Java Interview Questions
  11. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  12. Core Java Interview Questions For Experienced
  13. GIT Interview Questions And Answers
  14. Network Security Interview Questions
  15. CheckPoint Interview Questions
  16. Page Object Model Interview Questions
  17. Apache Pig Interview Questions
  18. Python Interview Questions And Answers
  19. Peoplesoft Integration Broker Interview Questions
  20. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here