SIEBEL Business Analyst Interview Questions And Answers 2020

SIEBEL Business Analyst Interview Questions And Answers 2020 for experienced professionals from Codingcompiler. These SAP IBP interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on SAP IBP Interview Questions will help you in cracking your job interview. All the best and happy learning.

In this blog, you’ll learn…

SIEBEL Business Analyst Interview Questions
SIEBEL Business Analyst Interview Questions and Answers
Frequently asked SIEBEL Business Analyst Interview Questions
Advanced SIEBEL Business Analyst Interview Questions and Answers


SIEBEL Business Analyst Interview Questions



1. What is Symbolic URL in Siebel.

Answer: Symbolic URL allow you to configure Portal Agents in several ways. You use Symbolic URL Arguments for two purposes, to define data to be sent to an external host and to submit commands to SWE that affect the behavior of Portal Agents.

2. What is Siebel Gateway?

Answer: Siebel Gateway is the name of the server that controls the Enterprise Server.

3. What do you mean by Seibel Admin Mode View and How to create it?

Answer: If Admin Mode Property set to true then it is called as Admin mode view. It is used to override all the visibility rules.


4. Differentiate between the MVG applet and a pick Applet?

Answer: MVG applet is used to display the child records for the parent table whereas pick applet is used to update join fields.

5. What are all the documents that are prepared by a Business Analyst?

Answer: Business Analyst prepares so many documents and out of those some of the documents prepared by the business analyst are RACI, Gap Analysis Document, RTM, BRD, SRS, FRS, Use Cases, BPM.

6.  Explain in brief about siebmtsh.exe?

Answer: Siebmtsh.exe is one of the processes created when Siebel server installs, depending upon the number of object managers which are used to enable the number of siebmtsh.exe processes increases.

7. How is session persistence used for Siebel?

Answer: Session persistence is given when the NetScaler load balancer is used to select the specific server that directs the server to the client requests. The client can request anything that need not to be sent to the server that is physically located somewhere and the state information can be transferred from one client to another. The session persistence can be enabled by using the cookies that can be configured to insert an HTTP in client responses. The cookie is inserted in the field of the header through which the HTTP response is given to the web browser. The web browser is used to accept the cookies that are included using the request of the client made to the server. The method or the persistence option is selected that shows the cookie that is inserted for the use.

SIEBEL Business Analyst Interview Questions and Answers

8. What is a flowchart? Why it is important?

Answer: A Flowchart shows the complete flow of the system through symbols and diagrams. It is important as it makes the system easy to understand for developers as well as nontechnical stakeholders.

9. What different roles you played in different projects?

Answer: Project Manager, Program Manager, Technical Lead, Technical Consultant, Business Analyst, Project Leader, Module Leader, Database Administrator, Database Architect, System Administrator, Helpdesk, Configurator, Interface Developer, EIM / EAI expert, Trainer.

10. What is link specification?

Answer: Link specification is a field object type property. At the time of setting its value to true for a certain field the link specification can be retrieved in the child business component.

11. What is difference between Vertical Components and Horizontal components?

Answer: Horizontal Components are the generic Siebel Applications like Sales, Marketing, and Services, Call Center whereas Vertical components are restructured for industry specific like Automotive Sales, Consumers Goods etc.

12. What do you mean Shuttel Applet in Siebel 7x?

Answer: It’s a kind of MVG applet where in we can pick an record from a list available to display list. Similar like show columns provided by Siebel.

Frequently asked SIEBEL Business Analyst Interview Questions

13. What is Inbound and Outbound in Picklist?

Answer: Inbounded picklist: In this process, values can not be entered by the users, other than specifying in drop down.

Out bounded picklist: In this process, the user can enter any values outside the drop down.

14. What is the difference between MVG Applet and pick applet?

Answer: Pick Applet: A join based applet and displays every record that is available in the table and H2E. For example, if a pick applet of address on different accounts applets is created, all these addresses are available in the database and H2E.

MVG Applet: This applet is based on 1-M or M-M link which displays the child records that are related to the parent, that initiates the MVG ,and H2E can add, query and delete the records of MVG and H2E.

15. What all steps are needed if the field is missing on which business conditions are based on?

Answer: The field is added using Siebel Tools in the workflow columns and then to workflow object.

16. As a business analyst, what are all the tools that are more helpful?

Answer: There are many tools that are more helpful out of those the tools that I mostly use are Rational Tools, MS Visio, MS Word, MS Excel, PowerPoint, and MS Project.

Advanced SIEBEL Business Analyst Interview Questions and Answers

17. In a view what is the maximum number of applets that can be there?

Answer: A maximum number of applets in a view Depends on the web template that we use, but in general, eight ( 8 ) is the maximum.

18. What are exceptions?

Answer: These are unexpected situations or results in an application.

19. What are extends?

Answer: Extends is a relationship that is shown by a dotted line. It is usually used to specify optional behavior which has no independent meaning. Example: Help on “Sign on” extends use case “Sign on”.

20. What do you think is better, the Waterfall Model or Spiral Model?

Answer: This depends on the type and scope of the project. The life cycle model is selected according to different scenarios for developing the organization’s culture and systems.

21. How is Load Balancing maintained in the server?

Answer: There are many applications that use the servers to fulfill the request that is coming for the data, applications or any other content. This provides lot of capabilities to give user friendly environment to the client for the application access from the server.

The load balancing on the server provides back end application or the database servers. The servers allow the grouping of similar applications at one place and the services also get grouped at single place by using the grouping functionality.

The services that are grouped, together, maps one or more servers that are used, to display the logical entity. This allows an easy environment in which the application can be used to provide easy upgradeable features and maintenance options.

RELATED INTERVIEW QUESTIONS

  1. Core Java Interview Questions
  2. JSF Interview Questions
  3. JSP Interview Questions
  4. JPA Interview Questions
  5. Spring Framework Interview Questions
  6. Spring Boot Interview Questions
  7. Core Java Multiple Choice Questions
  8. 60 Java MCQ Questions And Answers
  9. Aricent Java Interview Questions
  10. Accenture Java Interview Questions
  11. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  12. Core Java Interview Questions For Experienced
  13. GIT Interview Questions And Answers
  14. Network Security Interview Questions
  15. CheckPoint Interview Questions
  16. Page Object Model Interview Questions
  17. Apache Pig Interview Questions
  18. Python Interview Questions And Answers
  19. Peoplesoft Integration Broker Interview Questions
  20. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here