SIEBEL CRM Interview Questions And Answers 2020

SIEBEL CRM Interview Questions And Answers for experienced professionals from Codingcompiler. These SIEBEL CRM interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on SIEBEL CRM Interview Questions will help you in cracking your job interview. All the best and happy learning.

In this SIEBEL CRM Interview Questions Blog, you are going to Learn

SIEBEL CRM Interview Questions
SIEBEL CRM Interview Questions and Answers
Frequently asked SIEBEL CRM Interview Questions
Advanced SIEBEL CRM Interview Questions and Answers


SIEBEL CRM Interview Questions

1. What’s Siebel?
2. What Is Siebel File System?
3. What Difference between fields and single value fields?

4. What is CRM?
5.  How Is Load Balancing Maintained In Siebel?
6. What Is Resonate?
7. What Is The Difference Between 1:1 And 1:m Extension Tables?
8. How Is Siebel 7.x Architecture Different From Siebel 6.x?
9.  How Is Siebel 7.x Data Model Is Different From Siebel 6.0 Data Model?
10.  What Is Localisation?
11. What Is Different Between Bounded And Unbounded Picklist?
12. How Is Tools Architecture Constructed In Siebel?
13. Describe The Types Of Siebel Database Extensions?
14. Name The 5 Main Building Blocks Of The Siebel Architecture?
15. What Is The Primary Difference Between Siebel 7.5.2 And 7.7 Versions?

SIEBEL CRM Interview Questions and Answers


1. What’s Siebel?

Answer: 

SIEBEL is the leading provider of Customer Relationship Management (CRM) software.

2. What Is Siebel File System?

Answer: It is a shared directory that stores compressed files used by Siebel applications. Examples: Product literature, sales tools, presentations Read/write access is controlled by the File System Manager component on Siebel Server. 

3. What Difference between fields and single value fields?

Answer:

MultiValue field has the child values from a child BC for the parent record configured through MVL. single value field will be either from the base table or joined table.

The Difference between Single Value Field (SVF) and MultiValue Field(MVF)
SVF- a field in BC which references a column in a table.
MVF- a field in parent BC which references a field in child BC.

Field-Identifies and defines a field in a business component. All fields making up a business component record contain entries from both Single Value Field and MultiValue Field object types.


4. What is CRM?

Answer:  CRM stands for Customer Relationship Management.  It is a strategy and practices that companies use to manage and analyze customer interactions and data throughout the customer lifecycle.

5.  How Is Load Balancing Maintained In Siebel?


Answer:
Load balancing is maintained by the Gateway server using the third-party software Resonate Central Dispatch.

6. What Is Resonate?


Answer:
Resonate is a third-party software development tool, which is used for distributing the client request to the least laden Siebel.

7. What Is The Difference Between 1:1 And 1:m Extension Tables?

Answer :

1:1 extension table is like an extension to the base table. if we do not have the required table space in the base table for creating new extension columns, we will use the 1:1 extension table’s columns using an implicit join.

In contrast, 1:M extension tables are used for parent child relationships with the base table. where the 1:M extension is only related to the base table. for example, for a contact (S_CONTACT) there will be a number of specialities in the extension table(S_CONTACT_XM) with the parent child relationship.


8. How Is Siebel 7.x Architecture Different From Siebel 6.x?


Answer: In Siebel 7.x it was defined as

  • Physical user interface
  • Logical user interface
  • Business layer
  • Data layer
  • Third party Rdms
  • The main difference is, In Siebel 6.x Physical interface was not achieved. Physical Interface includes web templates, CSS sheets.

9.  How Is Siebel 7.x Data Model Is Different From Siebel 6.0 Data Model?


Answer: S_PARTY is the base tables and S_CONTACT,S_ORG_EXT,S_POSTN, S_USER are now extension tables. Siebel 6.x has a dedicated application while from Siebel 7.x onwards we can access Siebel applications via web.


10.  What Is Localisation?

Answer :

Modify the object definitions in the local repository.

Frequently asked SIEBEL CRM Interview Questions

11. What Is Different Between Bounded And Unbounded Picklist?

Answer :

We can enter free text incase of Unbounded Picklist. But, incase of Bounded Picklist, we can not enter free text.

12. How Is Tools Architecture Constructed In Siebel?

Answer: Explorer & List Editor.

13. Describe The Types Of Siebel Database Extensions?


Answer: Standard extension tables – Predefined tables which support 1:1 or M:1 relationships. Part of the existing physical database.Custom extension tables and custom extension columns – New 1:1 table, New columns that are added to new and existing tables.

14. Name The 5 Main Building Blocks Of The Siebel Architecture?

  • Answer:  
    File Server,
  • Gateway Server,
  • Enterprise Server,
  • Siebel Server,
  • Siebel Database Server.

15. What Is The Primary Difference Between Siebel 7.5.2 And 7.7 Versions?

Answer :

Are having a lot of differences between siebel 7.7 and 7.5.2. The primary difference among them is ” Symbolic strings are available in Siebel 7.7 and not available in 7.5.2″. hence the future scope for upgradation like things are high in siebel 7.7.

Optimization techniques in EIM

  1.  Limit base tables and columns to be processed by using : only base Tables,ignore base Tables,only base Columns,ignore base Columns.
  2.  Always delete batches from EIM tables upon completion. Leaving old batches in the EIM table wastes space and can adversely affect performance. For other suggestions on working with batches.
  3.  Run independent EIM jobs in parallel. Two or more EIM processes can be started simultaneously by using the Siebel Server Manager.
  4. Trace Flag Settings, using Synonyms, primary key only Parameters Limiting the Number of Records and Rows for Merge Processes.

Like this many techniques are there which will optimize the EIM process.

16. What Are The Different Layers In Siebel?


Answer: Data Storage layer, Business Layer & Data Presentation Layer.

17. Siebel 7.7 How Do You Add Button Icon In An Applet? Like New, query, delete.i Want Activate Button Also?


Answer: You can add those buttons by creating controls under that applet and specifying a method name under that.

you can get a Dropdown box for method Name and select from that.

18.  What is the difference between Links and Multi Value links?

Answer: Link is used for Master Detail View of two BCs. whereas MVL is used to view the child records using MVG. MVL uses Link to get the records from the child BC.

Link is between the entities and MVL is between the records.

19. What are the steps for creating a static pick list?

Answer: 

Create a new static pick list. Add BC field that will be populated. Map the BC field to the pick list BC field. Specify which control or list column will invoke the pick list applet. Picklist will be empty until values are put in the S_LST_OF_VAL table.

20. Mention distinct kinds of Customer Relationship Management? 789

Answer: CRM composes are grouped into three classifications

  • Operational CRM
  • Community CRM
  • Explanatory CRM

Advanced SIEBEL CRM Interview Questions and Answers

21. How Will You Improve Your Performance In Views?

Answer :

The basic factors for performance decrease in views will be. more number of applets. which led to many links. and more joined fields in a single applet. MVG’s which do not have the primaries set.

22. What Is Resonate?

Answer :

Resonate is third party software development tool, which is used for distributing the client request to the least laden siebel server.

23. What Are The Steps For Creating A Static Pick List?

Answer :

Create a new static pick list. Add BC field that will be populated. Map the BC field to the pick list BC field. Specify which control or list column will invoke the pick list applet. Picklist will be empty until values are put in the S_LST_OF_VAL table.

24. What Are The Steps For Creating A Dynamic Pick List?

Answer: 

Create a Pick list using a BC representing the joined table. Associate the Pick list with a BC field. Map the BC fields to the Pick list BC fields. Create a Pick list applet. Specify which control or list column will invoke the Pick list applet.

25. What Is Siebel Gateway?

Answer: Siebel Gateway is the name server which controls the Enterprise Server.

26. What Is Applet Toggle How Many Types Are There?

Answer: Applet toggle identifies one or more alternate applets to use in displaying the data of a business component. They are 2 types static and dynamic.

27. What Language You Used To Write Bs?

Answer: eScript (or) Siebel VB

28. When Do We Use Genbscript.exe?

Answer: It creates the class files for the JavaScript (browser scripts).

29. What are User properties? And why are we using the User properties?

Answer:  User properties are object definitions that allow you to configure specialized behavior beyond what is configured in the parent object definition’s properties.

30. What Happens If You Create An Employee In Siebel Application And Forget To Create The Employee In The Database?

Answer: User Id not found

31. Why Do We Use Symbolic Strings In Siebel 77?

Answer: For up-gradation and language conversions.

RELATED INTERVIEW QUESTIONS

  1. Core Java Interview Questions
  2. JSF Interview Questions
  3. JSP Interview Questions
  4. JPA Interview Questions
  5. Spring Framework Interview Questions
  6. Spring Boot Interview Questions
  7. Core Java Multiple Choice Questions
  8. 60 Java MCQ Questions And Answers
  9. Aricent Java Interview Questions
  10. Accenture Java Interview Questions
  11. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  12. Core Java Interview Questions For Experienced
  13. GIT Interview Questions And Answers
  14. Network Security Interview Questions
  15. CheckPoint Interview Questions
  16. Page Object Model Interview Questions
  17. Apache Pig Interview Questions
  18. Python Interview Questions And Answers
  19. Peoplesoft Integration Broker Interview Questions
  20. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here