SAP Hybris Interview Questions And Answers 2020 [Latest]

SAP Hybris Interview Questions and Answers

SAP Hybris Interview Questions And Answers for experienced professionals from Codingcompiler. These SAP Hybris interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on Web Developer will help you in cracking your job interview. All the best and happy learning.

In this SAP Hybris Interview Questions Blog, You Will Learn
 

SAP Hybris Interview Questions
SAP Hybris Interview Questions and Answers
Frequently asked SAP Hybris Interview Questions 
Advanced SAP Hybris Interview Questions and Answers

SAP Hybris Interview Questions

1. What is SAP Hybris?
2. What do you understand about SAP Hybris Cloud for Customers?
3. What are the capabilities of SAP Hybris Product e-commerce?
4. How to run multiple hybris instances in one machine?
5. Will it perform if we have over 1 million SKUs?
6. What do you understand by the SAP Hybris Accelerator concept?
7. What is the SAP Hybris Search feature?
8. How do you create a workflow rule in SAP Hybris?
9. What are the different components under the SAP Hybris Promotion module?
10. What is the use of the SAP Hybris Customer Service module?

SAP Hybris Interview Questions and Answers

1. What is SAP Hybris?

Ans: SAP Hybris is a family of products from a German company Hybris, which sells e-Commerce, Marketing, Sales, Service and Product Content Management Software. SAP Hybris provides solutions that help any organization to cut cost, save time, reduce complexity and require lesser focus to achieve excellent customer experience.

2. What do you understand about SAP Hybris Cloud for Customers?

Answer:

SAP Hybris is a family of products from a German company Hybris, which sells e-Commerce, Marketing, Sales and Service and Product Content Management Software. SAP Hybris provides a solution that helps an organization to cut costs, save time, reduce complexity and require less focus to achieve excellent customer experience. The following product comes under the SAP Product Family −

  • Commerce
  • Marketing
  • Revenue (Billing)
  • Sales
  • Service
  • Hybris as a Service (YaaS)

3. What are the capabilities of SAP Hybris Product e-commerce?

Answer: Hybris product site covers the following capabilities of SAP Hybris Product for e-commerce −
http://www.hybris.com/en/products/commerce

  • B2C Commerce
  • B2C Commerce
  • Product Content and Catalog Management
  • Omni-Channel Fulfillment
  • Creating Contextual Experiences

4. How to run multiple hybris instances in one machine?


Answer: Basically Hybris runs on a tomcat instance. Hybris is shipped with a bundled tomcat. So the question here is actually, how to run multiple tomcats in one machine.

We can run as many hybris we want, till our machine memory permits. To do so, we need to make each instance of tomcat to have its own ports to use. Make below ports unique for each instance. We should add below properties in the local property file of each instance with unique values.

tomcat.http.port=7001 tomcat.ssl.port=7002 tomcat.ajp.port=7009 tomcat.jmx.port=7003 tomcat.jmx.server.port=7004.

5. Will it perform if we have over 1 million SKUs?

Ans. Yes, if you have used APIs, Flexi search in the right way. If you have used pagination in your Flexi search and converter caches then it will not matter how much SKUs you have.

6. What do you understand by SAP Hybris Accelerator concept?

Answer: 

SAP Hybris Commerce Accelerator provide organizations with ready-to-use Omnichannel commerce solution with storefront templates and business tools that allows organization to create an exceptional customer experience.

When a new project is started, it includes everything working ready for you to rebrand and customize as needed. SAP Hybris Accelerator is designed to provide the platform and architecture of SAP Hybris Commerce that helps in reducing cost of ownership and speed up the implementation process.

SAP Hybris Commerce Accelerator is available for B2B, B2C, Financial services and other marketing types and sites are available with market specific capabilities and expected features for each market type.

7. What is the SAP Hybris Search feature?

Answer: SAP Hybris Commerce Search is a powerful option in Hybris cloud to increase sales and profile for companies. If a company provides poorly organized search results, usability problems and results in loss of sales. Using Commerce search, companies can easily promote their products and product categories by driving from the Commerce search results. This in turn improves customer-shopping experience and hence improve margin and sales for companies.

8. How do you create a workflow rule in SAP Hybris?

Answer: To create a workflow rule in SAP Hybris, we should follow the steps given below.

Navigate to Worklist and click on New from workflow rules worklist. You have to enter the following general information −

  • Mention the Description to identify the rule in the worklist.
  • Next is to select the Business Object- such as opportunity or ticket, to which the rule is to be applied.
  • Next is to select the Timing for applying the rule- you can select three-timing types to apply to your rule.
  • On Create Only
  • On Every Save
  • Scheduled

When the timing is left blank, the default On Every Save will be automatically applied.

9. What are the different components under the SAP Hybris Promotion module?

Answer: Following are the key components of the SAP Hybris Promotion module −

  • Promotion Templates
  • Promotion Rule Builder
  • Priority Order
  • Promotion Contextual Messages
  • Coupon codes generation and management

10. What is the use of the SAP Hybris Customer Service module?

Answer: 

SAP Hybris Customer Service module provides an easy way to resolve customer problems quicker and deliver highly personalized customer service with improved customer satisfaction and increased revenue. When a customer logs to an E-Commerce website, a weak customer service can result customers moving to other sites without completing the order.

Frequently asked SAP Hybris Interview Questions 

11. How do you extend SAP Cloud based applications?

Answer: The Cloud Application Studio is a cloud based software development kit (SDK) that allows SAP customers to enhance the features of SAP Cloud solutions – SAP Hybris Cloud for Customer and SAP Business by Design application.

The SAP Cloud Application Studio is used to extend the underlying SAP Cloud solution to meet customer specific requirements, legal requirements or industry specific best practices.


12. How secure is it?

Ans. Spring security is an integrated OOB.

13. How frequent the do their releases?


Ans. They have a pre-defined roadmap. Please refer wiki.hybris.com

14. What is the difference between PIM and PCM?

Ans. Consider them synonyms.

15. Does it have business processing capabilities also?

Ans. Yes, limited but you can define your workflows. Moreover, you can modify your workflow decisions on the fly through hmc.

16. What are the capabilities covered under SAP Hybris Cloud for Revenue?

Ans) The following capabilities are covered in SAP Hybris cloud for Revenue.

  • Revenue in cloud
  • Subscription Order Management
  • Responsive Quality Control
  • Agile Charging
  • Invoicing
  • Versatile Document Management
  • Customer Financial Management
  • Consolidated Billing

17. What do you understand by Hybris Bundling module? What are the advantages?

Ans)A Bundling module in SAP Hybris is used to address the needs of companies who sell service bundles and digital products. SAP Hybris provides a tool for configuring, to manage and sell bundled offerings. The Bundling module provides various benefits in the e-commerce model.

  • Using bundling service, organizations can Increase average order value and margin by bundling content and products.
  • Bundling module improves conversion rates with personalized and content-rich shopping experience to customers.
  • It helps Ecommerce organizations to cross-sell physical and digital goods on one commerce platform.
  • Bundling helps organization in managing and expanding product offerings by transforming complex products into simple, compelling selections for customers.
  • Easy to use, flexible business tool to manage complex product offerings and bundling service.

18. What are the different BTG rules to achieve SAP Hybris Advanced Personalization?

Ans: SAP Hybris Advanced Personalization is part of Web Content Management System (WCMS). Advance Personalization is achieved using BTG rules. Following are the four types of WCMS −

  • Order Rules
  • Cart Rules
  • Customer Rules
  • Website Rules

19. How frequent the do their releases?

Ans)They have pre-defined roadmap. Please refer wiki.hybris.com

20. What is the difference between PIM and PCM?

Ans: Consider them synonyms.

Advanced SAP Hybris Interview Questions and Answers

21. Can we use Hybris for product enrichment also?

Ans: Yes, their PIM module is meant for this.

22. How will you compare this with ATG or WCS?

Ans) Very soon Hybris will be on top of these because of its simplicity.

23. Why Models Are Generated In Platform Extensions?

Ans: Hybris is build over the concepts of extensions. Each extension has its own data model. Any extension can use an item type from other extension and extend it as per requirement.

For example, the itemtype product defined in core extension. The catalog extension has extended the product itemtype, and added vendor to it.

While building the hybris, the frameworks build according to dependencies. Since core is build before catalog extension, it is not aware of the vendor attribute defined in catalog extension. If we keep model class in extensions, then there will be a chance of build failures. Like in our case, vendor attribute will not find a place in Product Model class.

Hybris build framework, creates model classes, even before, building any extension. The platform is the best place to keep them, as every extension is built upon it only. So it is not logical to create model classes in particular extensions, when we can define the same data model in various extensions.

24. How To Split An Order Into Multiple Consignment?

Ans) While fulfilling an order, some time it is necessary for business to split the order into multiple orders.

For instance, a customer orders two items A and B, now A has delivery window of 2 days, while B can be delivered in minimum 5 days. Now business has the option to either ship both items in 5 days. But what if item A is fresh, and will get destroyed in 5 days. There may be a case, where customer wants a mandatory delivery of item A within 2 days. In such situations, if business house doesn’t want to loose customer, it has no choice but to split order and ship it multiple times. This is the case of split consignment.

Now there may be various conditions, which may call for splitting the order into multiple consignments. Above example is just one of them. For example, we may want to split consignment, based on warehouse from where item will be picked up. We may want to split consignment, based on product type (fresh or ambient) etc. These situations which decides the business logic to be a case for splitting the consignments, are known as splitting strategies. We can have as many as a strategy to split, as we want. By default, hybris creates only one consignment for an order. This is done by the following service.

As you can see, that the order Splitting Service accepts a list of strategies, we can create many strategies, and split our order. The actual business logic for splitting will go into strategy class.

25. Can We Use This As A Fully Fledged Content Management Solution?

Answer: No, if your site is very much specific to content management and you want to manage specific version of -individual content than wcms is not the right solution for you.

Otherwise it has all features that are required for an ecommerce application.

26. How Flexible Promotion Module Is?

Ans) Lot many promotions are available out of the box and you can extend their framework very easily to introduce your custom promotion.

27. How To Run Multiple Hybris Instance In One Machine?

Ans)Basically hybrid runs on a tomcat instance. Hybris is shipped with a bundled tomcat. So the question here is actually, how to run multiple tomcat in one machine.

We can run as many hybris we want, till our machine memory permits. To do so, we need to make each instance of tomcat to have it’s own ports to use. Make below ports unique for each instance. We should add below properties in local property file of each instance with unique values.

  • tomcat.http.port=7001
  • tomcat.ssl.port=7002
  • tomcat.ajp.port=7009
  • tomcat.jmx.port=7003
  • tomcat.jmx.server.port=7004

28. Is SAP Hybris Scalable?

Ans) Hybris is a spring JEE based platform and it is as scalable as any other java based platform.

Adding a new cluster node is just a matter of starting a new Hybris instance with 3 property changes.

29. Can We Use This As A Fully Fledged Content Management Solution?

Answer: No, if your site is very much specific to content management and you want to manage specific version of -individual content than wcms is not the right solution for you.

Otherwise it has all features that are required for an ecommerce application.

30. What do you understand by Hybris Promotion management?

Answer: SAP Hybris Promotion module is used to increase the sales and to integrate with online stores to win new customers. By using SAP Hybris Promotion module, business users can create new flexible, dynamic promotions with needing any expertise. Promotion module provides various predefined promotion templates and promotion rule builders to define set of conditions.

31. What are the different Hybris Modeling techniques?

Answer: 

Following are the different Hybris modeling techniques.

  • Items.xml − This file is used for data modeling in Hybris Commerce data model
  • Item types − This is used to create tables.
  • Relation types − This is used to create a relationship between tables.
  • Atomic types − Atomic types
  • Collection types − Collections
  • Map Types − To define maps
  • Enum types − To define enums

Related Interview Questions

  1. SAP ABAP on HANA Interview Questions And Answers
  2. SAP Adobe Forms Interview Questions And Answers
  3. SAP HANA Interview Questions
  4. Core Java Interview Questions
  5. JSF Interview Questions
  6. JSP Interview Questions
  7. JPA Interview Questions
  8. Spring Framework Interview Questions
  9. Spring Boot Interview Questions
  10. Core Java Multiple Choice Questions
  11. 60 Java MCQ Questions And Answers
  12. Aricent Java Interview Questions
  13. Accenture Java Interview Questions
  14. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  15. Core Java Interview Questions For Experienced
  16. GIT Interview Questions And Answers
  17. Network Security Interview Questions
  18. CheckPoint Interview Questions
  19. Page Object Model Interview Questions
  20. Apache Pig Interview Questions
  21. Python Interview Questions And Answers
  22. Peoplesoft Integration Broker Interview Questions
  23. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here