SAP MDG Interview Questions And Answers 2020

SAP MDG Interview Questions And Answers prepared from Codingcompiler experts. These SAP MDG interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on SAP MDG will help you in cracking your next Workday Integration job interview. All the best and happy learning.

In this blog, you’re going to learn

SAP MDG Interview Questions 
SAP MDG Interview Questions And Answers
Frequently Asked SAP MDG Interview Questions and Answers
Top Best SAP MDG interview Questions

SAP MDG Interview Questions

1. What is SAP MDG?
2. What are the different SAP products ?
3. What is an ERP ?
4. What is NetWeaver ?
5. What is Meta data, Master data and Transaction data?
6. Mention some of the set-backs of SAP.
7. Define baseline data in  AP and SAP AR?
8. Define Business Content?
9. What are the benefits of SAP MDG?
10. What is the Scope of Master Data?

SAP MDG Interview Questions And Answers

1. What is SAP MDG?

Answer

SAP Master Data Governance (MDG) is a state-of-the-art master data management solution, providing out-of-the-box, domain-specific master data governance to centrally create, change, and distribute, or to consolidate master data across your complete enterprise system landscape.

2. What are the different SAP products ?

Answer: 

SAP R/3 – It succeds SAP R/2 and is market leader in ERP. R/3 stands for three tier architecture i.e. Presentation, Logic and Data tier. It has many modules like SD , FI , HR etc which encompass almost all enterprise departments.

mySAP – It is a suite of SAP products which apart from SAP R/3 also includes SRM, PLM, CRM, SCM.

3. What is an ERP ?

Answer:

ERP stands for Enterprise Resource Planning Software and is a integrated computer based system used to manage a company’s resources effectively. It ensures smooth information amongst various departments in an enterprise or a company and manages workflows.

4. What is NetWeaver ?

Answer: Netweaver is an integrated technology platform such that all the products in the mySAP suite can run on a single instance of netweaver known as SAP Web Application Server (SAP WEBAs).

The advantage of using Netweaver is you can access SAP data using the web (http protocol) or even mobile.  Thus you can save on costs involved in training users on SAP Client side GUI.

5. What is Meta data, Master data and Transaction data?

Answer: 

Meta Data: Meta Data is data about Data. It tells you about the structure of data or MetaObjects.

Master Data: This Data is key business information like Customer information , Employee , Materials etc. This is more like a reference data. For Ex. If a customer orders 10 units of your product instead of asking customer for his shipping address 10 times , the same can be referenced from the Customer Master Data.

Transaction Data: This is data related to day to day transactions.

6. Mention some of the set-backs of SAP.

Answer:

  • It is expensive
  • Demands highly trained staff
  • Lengthy implementation time
  • Interfaces are a little bit complex
  • Does not determine where master data resides

7. Define baseline data in  AP and SAP AR?

Answer. The baseline date is the payment terms apply. Usually, baseline data is the document date on the invoice however, it can also be the date of passage or posting date from the ledger.

8. Define Business Content?

Answer. It is a pre-designed and pre-characterized model of data contained in the SAP distribution center which can be utilized specifically or with wanted adjustment in various industries.

9. What are the benefits of SAP MDG?

Ans.

  • Single Entry Point to maintain master data
  • Standardized Process to control data changes
  • Workflow-based process
  • Standardized Tools for ensuring data quality
  • Duplicate check
  • Data validation & Enrichment
  • Merging and Cleansing
  • Transparency on the data changes
  • Who, when, what
  • Process Analytics
  • Data Flow Transparency

10. What is the Scope of Master Data?

Ans.

display, Search,  change, creation of single material master data

Changes in Mass processing

File upload

Broad out-of-the-box coverage of material attributes – incl. central and classification data as well as organizational unit data (can even be extended by customers as needed).

Frequently Asked SAP MDG Interview Questions and Answers

11. What is Customer Data Processing in SAP MDG?

Ans.

  • Workflow-driven creation and change process for Customers
  • Change requests steer the maintenance & approval process of new or changed data
  • Document changes for audits
  • Worklists organize due changes
  • Adaptable user interfaces and validations can be different per workflow step if needed

12. List The Different Modules In Sap?

Answer :

  • FI (Financial Accounting)
  • CO(Controlling)
  • EC(Enterprise Controlling)
  • TR(Treasury)
  • IM (Investment Management)
  • HR (Human Resource)
  • SD (Sales and Distribution)
  • MM (Materials Management)
  • PM (Plant Maintenance)
  • PP (Production Planning)
  • QM – Quality Management
  • BW (Business Warehousing

There are many industry specific solutions that SAP provides apart from the list of modules above which is ever growing.

13. What Are Variables?

Answer :

Variables are parameters of a query that are set in the parameter query definition and are not filled with values until the queries are entered into the workbooks.

14. Mention Some Of The Set-backs Of Sap?

Answer :

  • It is expensive
  • Demands highly trained staff
  • Lengthy implementation time
  • Interfaces are a little bit complex
  • Does not determine where master data resides

15. What Is The Process To Create A Table In The Data Dictionary?

Answer :

To create a table in the data dictionary, you have to follow these steps:

Creating domains (data type, field length, range)

Creating data elements (Properties and type for a table field)

Creating tables (SE 11)

16. Explain What Is Bex?

Answer :

Bex means Business Explorer. It allows end user to locate reports, analyze information, view reports and can execute queries. The queries in workbook can be saved to their respective roles in the Bex browser. It has following components Bex analyzer, Bex Map and Bex web.

17. What Are Set Parameters And Get Parameters?

Answer :

To use parameter IDs, you need to “set” values in the global memory area and then “get” values from this parameter ID memory area. In the case of the online program, you have to “Set” values from screen fields, and you will “get” these values for screen fields.

18. What Is Meant By A “baseline Data” In Sap Ar And Ap?

Answer :

The baseline date is the date from which the payment terms apply. Usually, it is the document date on the invoice but can also be the date of entry or posting date from the ledger.

19. What Are Internal Tables, Check Tables, Value Tables, And Transparent Table?

Answer :

  1. It is the standard data type object; it exists only during the run time of the program.
  2. Check the table will be at field level checking
  3. Value table will be at domain level checking
  4. Transparent table will exist with the same structure both in the dictionary as well as in the database exactly with the same data and fields.

20. List Out The Different Types Of Source System In Sap?

Answer :

The different types of source system in SAP are:

  • SAP R/3 source system
  • SAP BW
  • Flat files
  • External Systems

Top Best SAP MDG interview Questions

21. What Is Extractor?

Answer :

In the SAP source system, extractors are a data retrieval mechanism. It can fill the extract structure of a data source with the data from the SAP source system datasets.

22. Mention The Two Types Of Services That Are Used To Deal With Communication?

Answer :

“Reason Codes” are tags that can be allocated to describe under/overpayments during the allocation of incoming customer payments. They should not be mixed up with “void reason codes” used when outgoing cheques are produced.

23. What are the Key Functions and Features of SAP MDG?

Answer:

  • SAP MDG cockpit for Data-quality monitoring
  • transparent and direct insight into the current level of data quality
  • Integration and Continuous monitoring with processes in SAP MDG to remediate information issues
  • Governed quality and Increased of master data in SAP ERP
  • Reliability and accuracy of all master data–related analyses.

24. What are Business challenges in SAP MDG?

Answer:

  • Introducing master data governance in your organization
  • Lack of transparency of master data process execution in a distributed environment
  • Viewing system-wide transactional information of master data objects
  • Understanding data quality of the governed master data

25. What is meant by “Business Content” in SAP?

Answer:

Business Content in SAP is a pre-configured and pre-defined type of data included in the SAP warehouse which can be used directly or with the desired change in different applications.

26. When does a parallel process end?

Ans: The process ends when all approval steps are approved

27.   In the MDG Hub and client maintenance for customers, what is the copy function used for?

Ans: the copy function is used to add a customer role to the business partner.

28. When does the MDG maintenance process start?

Ans: it starts when a user requests new master data.

29. What does Master Data Governance allow you to do?

 Ans : It allow us to Create, Maintain, Replicate

30. What domains are available in Master Data Governance? (MDG)

Ans: Customer, Financial, Material, Supplier, Functional Location.

31. What Is Meant By “business Content” In Sap?

Answer :

Business Content in SAP is a pre-configured and pre-defined models of information contained in the SAP warehouse which can be used directly or with desired modification in different industries.

32. What Is An Update Type With Reference To A Match Code Id?

Answer :

If the data in one of the base tables of a matchcode ID changes, the matchcode data has to be updated. The update type stipulates when the match-code has to be updated and how it has to be done. The update type also defines which method is to be used for building match-codes.

33. What Are Pooled Tables?

Answer :

Pooled tables are used to store control data. Several pooled tables can be united to form a table pool. Table tool is a physical table on the database in which all the records of the allocated pooled tables are stored.

34. Mention The Two Types Of Services That Are Used To Deal With Communication?

Answer :

“Reason Codes” are tags that can be allocated to describe under/overpayments during the allocation of incoming customer payments. They should not be mixed up with “void reason codes” used when outgoing cheques are produced.

35. What Are Pooled Tables?

Answer :

Pooled tables are used to store control data. Several pooled tables can be united to form a table pool. Table tool is a physical table on the database in which all the records of the allocated pooled tables are stored.

Related Interview Questions

  1. SAP ABAP on HANA Interview Questions And Answers
  2. SAP Adobe Forms Interview Questions And Answers
  3. SAP HANA Interview Questions
  4. Core Java Interview Questions
  5. JSF Interview Questions
  6. JSP Interview Questions
  7. JPA Interview Questions
  8. Spring Framework Interview Questions
  9. Spring Boot Interview Questions
  10. Core Java Multiple Choice Questions
  11. 60 Java MCQ Questions And Answers
  12. Aricent Java Interview Questions
  13. Accenture Java Interview Questions
  14. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  15. Core Java Interview Questions For Experienced
  16. GIT Interview Questions And Answers
  17. Network Security Interview Questions
  18. CheckPoint Interview Questions
  19. Page Object Model Interview Questions
  20. Apache Pig Interview Questions
  21. Python Interview Questions And Answers
  22. Peoplesoft Integration Broker Interview Questions
  23. PeopleSoft Application Engine Interview Questions


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here