SAP PLM Interview Questions And Answers 2020[Latest]

SAP PLM Interview Questions And Answers prepared from Codingcompiler experts. These SAP PLM Interview Questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on SAP PLM  will help you in cracking your next job interview. All the best and happy learning.

In this article, You’ll learn

SAP PLM Interview Questions
SAP PLM Interview Questions And Answers
Most Frequently asked SAP PLM Interview Questions
The Best SAP PLM Interview Questions And Answers

SAP PLM Interview Questions

1. What is mean by Purchasing in PLM?
2. What does CNF mean?
3. What does PDC mean?
4. What is the short form of the finish start?
5. What is the short form of Earliest Finis?
6. Object representing events that are particularly important for the progress of the project or are of special interest. You can assign milestones to individual activities or WBS elements by using ________
7. How is Creation, Change and Display of Document Info Records different in PLM WUI Documents?
8. How are Originals related operations performed in PLM WUI Documents?
9. What is mean by “a customer request to a company for a quotation or sales information that is not binding. The request is received by a sales area that is then responsible for processing it further”.?
10. How does PLM WUI Documents and customizing provided via transaction DC10 work?


SAP PLM Interview Questions And Answers

1. What is mean by Purchasing in PLM?

Answer: A component of Materials Management with the following tasks; procuring materials and services externally, determining possible sources of supply for a requirement, monitoring goods deliveries and payment.

2. What does CNF mean?

Answer: Finally Confirmed

3. What does PDC mean?

Answer: Plant Data Collection

4. What is the short form of the finish start?

Answer: Short form of finish start is FS.

5. What is the short form of Earliest Finis?

Answer: Short form of earliest finish is EF

Related Article: SAP OOPs ABAP Interview Questions

6. Object representing events that are particularly important for the progress of the project or are of special interest. You can assign milestones to individual activities or WBS elements by using ________

Answer: Milestones

7. How is Creation, Change and Display of Document Info Records different in PLM WUI Documents?

Answer: In the Change/Display initial screen, if the version field is left blank, then SAP DMS uses the initial version to proceed whereas in the PLM WUI Documents the latest version is used.

In SAP DMS, a new version of a document is created by copying the latest version available. But in PLM WUI Documents, there is the option to select any existing version as the template for the document creation. Therefore, in this case PLM WUI gives users the extra flexibility to select from any of the previous versions or using the template in the pop up that is shown.

Related Interview Questions: SAP NetWeaver Interview Questions And Answers

8. How are Originals related operations performed in PLM WUI Documents?

Answer:

When displaying an original in PLM WUI Documents, it will be downloaded to the path specified in the field ‘File Path’ in the section ‘Originals’ of the Document Info Record, whereas SAP DMS downloads the file to the path specified in DC20 customizing for a given data carrier (Example ‘PC’ etc.)

As mentioned in point 2 above, instead of the ECL viewer (in SAP DMS) PLM WUI Documents uses Visual Enterprise Viewer maintained via the DC30 customizing. Thus, it is not possible to maintain two programs to be used for a given workstation application type for a given data carrier (Example ‘PC’). For example, it is not possible to maintain customizing if you want to use Viewer A with Workstation application type XXX in SAP DMS and Viewer B for the same Workstation application type in PLM WUI Documents without using a different Data Carrier.

The entry %VIEWER-CONTROL% %SAPPROVIS% has to be maintained in transaction DC30 for a given workstation application type to use Visual Enterprise Viewer.

Redlining option in PLM WUI with the Visual Enteprise Viewer is supported from PLM WUI 7.01 (Ehp5) onwards. As PLM WUI Documents works along side the ACF delivered as part of Netweaver, the whitelist/certificate configurations have to be done in order to perform operations related to file upload/download, check-in/check-out etc.

9. What is mean by “a customer request to a company for a quotation or sales information that is not binding. The request is received by a sales area that is then responsible for processing it further”.?

Answer: Customer enquiry.

Related Article: SAP MDG Interview Questions And Answers

Most Frequently Asked SAP PLM Interview Questions

10. How does PLM WUI Documents and customizing provided via transaction DC10 work?

Answer: 

SAP PLM WUI Documents and transaction DC10 customizing for a given Document type:

  • In PLM WUI Documents one can navigate to the Object Navigator via the YCA (You can Also) Menu to view the linked objects.
  • In PLM WUI Documents the customizing settings ‘1:n ratio’ Check for object links works like in SAP DMS but the message shown for this setting is thrown to the user after the save of the Document Info Record is triggered by clicking the save button.
  • The Flag ‘Change Docs’ for a given document type controls the display of changes done to a Document info Record. In PLM WUI Documents the ‘Display Changes’ option is available.
  • The customizing setting ‘Archiving Authorization’ is not relevant in PLM WUI Documents as non KPRO storage is not supported.

11. What is mean by Purchase Order in PLM?

Answer: A request or instruction from a purchasing organization to a vendor (external supplier) or a plant to deliver a quantity of material or render service at a certain point in time.

12. which one determines the latest dates. | SAP PLM Questions

a. Forward Scheduling

b. Purchasing

c. Backward Scheduling

d. Work Center

Ans: c

13. What is Determines the earliest dates means? | SAP PLM Questions

a. Company Code
b. Forward Scheduling
c. Work Center
d. Scheduling type

Ans: b

14. Why should one have to use the ‘Use KPRO’ flag for document types used in PLM WUI Documents?

Answer: PLM WUI Documents uses the ACF and supports only KPRO storage. Non KPRO storage via SAP DB, Vault and Archive is not supported in PLM WUI Documents. Hence in the customizing transaction DC10, for a given Document type, the ‘Use KPro’ flag has to be checked/enabled.

15. list the capabilities supporting service management in SAP PLM?

Answer:
Asset service management
Preventive and predictive maintenance
Product configuration management
Automatic reports shipping
Environment, health and safety

16. what is Preventive and predictive maintenance?

Answer: It Allows maintenance to be carried out at predetermined intervals, or to other prescribed criteria.

17. What is Product configuration management?

Answer: It Enables the tracking and tracing of complex products, including all components, and supports versioning and active change management.

18. Explain Automatic reports shipping

Answer: Ensures the consistency of information exchanged between business and environmental, health, and safety processes with automated shipping of material safety data sheets. Current data is instantly available, redundant data maintenance is avoided, and reports are shipped in the respective language the recipient country.

19. Important benefits of PLM?

Answer:
Improved cycle time
Less rework and decreased room for errors
Better use of resources
Increased productivity
Enhanced quality of product
Better design integrity
Better analytics

19. Explain Environment, health and safety?

Answer: Addresses a range of environment, health, and safety issues. In addition to enabling companies to manage risk and comply with government regulations, SAP PLM integrates a variety of environment, health, and safety functions, including, Product safety, hazardous materials management, dangerous goods management, industrial hygiene and safety management, occupational health, and waste management.

20. How can one link Document Info Records and Engineering Change Records?

Answer: In PLM WUI Documents it is not possible to link an ECR (Engineering Change Record) in creating/change mode of the Document Info Record. The same is possible from the ECR side.

The Best SAP PLM Interview Questions And Answers

21. What is mean by Purchasing in PLM?

Answer: A component of Materials Management with the following tasks; procuring materials and services externally, determining possible sources of supply for a requirement, monitoring goods deliveries and payment.

22. How is Long text and Short text (Description of Document Info Records) different in PLM WUI Documents?

Answer: In PLM WUI Documents Long text and Short text(Document Description) are completely independent of each other.

In PLM WUI Documents Long text can be set even if the text has less than 40 Characters and this does not overwrite the Document Description of the Document Info Record.

In SAP DMS, if we have Longtext, the first 40 characters are copied to Document Description which does not happen in PLM WUI Documents.

23. An organizational unit in Accounting that reflects a management-oriented structure fo the organization for the purpose of internal control.?

a. WBS Element
b. Profit Center
c. Work Center
d. Project Definition

Ans: b

24. The smallest organization unit within a company used to represent a closed system for cost accounting purposes. A controlling area may include single or multiple company codes that may use different currencies.?

a. Control profile
b. Company Code
c. CNF
d. BOM

Ans: b

25. An object representing events that are particularly important for the progress of the project or are of special interest. You can assign milestones to individual acitvities or WBS elements.?

a. ES
b. Network
c. Reduction
d. Milestones

Ans: d

26. Explain Asset service management?

Answer: The asset service management capabilities of SAP PLM help companies manage technical assets by improving utilization rates, output quality, uptime, and the streamlining of internal processes.

Asset service management empowers enterprises with systematic planning and control of physical resources throughout their economic life cycles, as well as the execution of all related processes.

27. Explain the Environment, health, and safety?

Answer: Addresses a range of environment, health, and safety issues. In addition to enabling companies to manage risk and comply with government regulations, SAP PLM integrates a variety of environment, health, and safety functions, including, Product safety, hazardous materials management, dangerous goods management, industrial hygiene and safety management, occupational health, and waste management.

28.  Where does the production order use?

Answer: The production order used in discrete manufacturing.

29. What is company code?

Answer: The company code is the smallest unit in the company, it is used in the purpose of representing a closed system for cost accounting.

30. Comparison or evaluation of data?

a. Selection profile
b. Control profile
c. List Profile
d. Time profile

Ans: b

Related Interview Questions

  1. SAP ABAP on HANA Interview Questions And Answers
  2. SAP Adobe Forms Interview Questions And Answers
  3. SAP HANA Interview Questions
  4. Core Java Interview Questions
  5. JSF Interview Questions
  6. JSP Interview Questions
  7. JPA Interview Questions
  8. Spring Framework Interview Questions
  9. Spring Boot Interview Questions
  10. Core Java Multiple Choice Questions
  11. 60 Java MCQ Questions And Answers
  12. Aricent Java Interview Questions
  13. Accenture Java Interview Questions
  14. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  15. Core Java Interview Questions For Experienced
  16. GIT Interview Questions And Answers
  17. Network Security Interview Questions
  18. CheckPoint Interview Questions
  19. Page Object Model Interview Questions
  20. Apache Pig Interview Questions
  21. Python Interview Questions And Answers
  22. Peoplesoft Integration Broker Interview Questions
  23. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here