TestComplete Interview Questions And Answers 2020

TestComplete Interview Questions And Answers for experienced professionals from Codingcompiler. These TestComplete interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on TestComplete will help you in cracking your job interview. All the best and happy learning.

In this TestComplete Interview Questions Blog, You Will Learn
 

TestComplete Interview Questions
TestComplete Interview Questions and Answers
Frequently asked TestComplete Interview Questions 
Advanced TestComplete Interview Questions and Answers

TestComplete Interview Question

  1. What do you understand by TestComplete?
  2. How could we call back any application from TestedApp?
  3. What are programming languages supported by TestComplete?
  4. Define TestComplete Recording?
  5. What short-cut button to stop Recording Mechanism?
  6. How many ways are there for capturing objects included in TestComplete?
  7. What do you mean by Find Method?
  8. What do you mean by Data-Driven Testing?
  9. How would you test your web application on other workstations or nodes?
  10. Which Technology is supported by TestComplete?


TestComplete Interview Questions and Answers

Q1. What do you understand by TestComplete?


Answer: TestComplete is an automation testing tool for the user-interface that was developed by Smart Bear. This software application tool is used for various types of automatic testing purposes. It is generally used for creating, maintaining and executing several functional tests across desktop, mobile, and on the web application.

Q2. How could we call back any application from TestedApp?

Answer: By using the TestApp Object, we could call back any application from TestApp. If the app is in the list, then we would have to use the property of TestedApp.Items.


Q3. What are programming languages supported by TestComplete?

Answer: TestComplete supports programming languages like Jscript, VB Script, C# Script, Delphi Script, C++ Script.


Q4. Define TestComplete Recording?

Answer: TestComplete Recording is the mechanism where the software records every action that takes place on the user interface of the desktop, mobile, and web application.


Q5. What short-cut button to stop Recording Mechanism?

Answer: SHIFT + F11 is the short-cut button for stopping the Recording Mechanism.

Q6. How many ways are there for capturing objects included in TestComplete?

Answer:
There are primarily three ways of capturing objects included in the TestComplete Software Application.


Q7. What do you mean by Find Method?

Answer: Find Method is generally used for searching your desired objects (or a single object) from the Object Hierarchy. Depending on the Specified Value of any Specified Property, Find Method searches for the intended object.

Q8. What do you mean by Data-Driven Testing?

Answer: A test that is run on an application by inputting various sets of data to ensure it is working properly variable data sets. This kind of test is known as Data-Driven Testing under TestComplete. The Data is inputted into the system by using Text File, CSV File, and Database file.


Q9. How would you test your web application on other workstations or nodes?

Answer: By using the Concept of Network Suite, we could test a web application on other workstations or nodes. This test is only possible when the node is the part of the whole network.

Q10. Which Technology is supported by TestComplete?

Answer: TestComplete Supports Wide range of Applications and Technologies like – Windows, .NET, WPF, Visual C++ Visual Basic, Java Web Applications, and Web Services.

Frequently asked TestComplete Interview Questions 


Q11. How can we call any application that has been added to TestedApps in your scripts?

Answer: Using the TestedApps object we can call our application. To get a TestedApp object as an item from the list, use the TestedApps.Items property (if no. of Apps is added in list).

Q12. Can we get, how many children have an Object?

Answer: Yes, We can get the number of child of the Object by using ChildCount Property of the object

Ex- count = Object.ChildCount.

Q13. What Happen? If your computer resolution will be change, your same script will be run or it will get fail?

Answer: There are two possibilities –
Yes! Our script gets fail in case if we implement Record and Playback methodology.

Yes! Our Script will be run successfully If we Implement Name mapping or Descriptive programming methodology.

Q14. Cross Browser Testing is possible for using TestComplete? If yes then how is it?

Ans – Yes, We can do the Cross Browser testing in TestComplete. TestComplete 9.x is specially developed for cross-browser testing. (Before cross-browser testing we need to do some browser level setting.

Q15. Can we get, how many numbers of Childs having an Object?

Ans – Yes, We can get the number of a child of the Object by using ChildCount Property of the object.

Ex- count = Object.ChildCount

Q16. How to handle exception in TestComplete?

Ans Using On Error Resume Next statement we can handle the exception it TestComplete. On Error Resume Next Statement skip the Exception window and go for the next operation.

Q17. What is USE UNIT in TestComplete?

Ans – To call routines, variables or constants declared from one unit to another unit, we use USE UNIT statement in TestComplete.

Q18. Can we count the number of children present in an object? If yes how?

Answer: Yes, we could count the number of children present in an object. We could count the number of children present in an object by using ChildCount Property. Its syntax is Object.ChildCount.

Q19. What do you mean by Data-Driven Testing?

Answer: A test that is run on an application by inputting various sets of data to ensure it is working properly variable data sets. This kind of test is known as Data-Driven Testing under TestComplete. The Data is inputted into the system by using Text File, CSV File, and Database file.

Q20. How would you test your web application on other workstations or nodes?

Answer: By using the Concept of Network Suite, we could test a web application on other workstations or nodes. This test is only possible when the node is part of the whole network.

Advanced TestComplete Interview Questions and Answers

Q21. What is the difference between Find and FindAll Method in TestComplete?

Answer: 

Find -Find Method is used to search the desired object from the object hierarchy, (only single object). Find Method searches the Object on the basis of the Specified value of the Specified property.

FindAll – FindAll method is used to search the desired object from the object hierarchy. FindAll method searches the entire object that has the Specified value of the Specified properties. FindAll methods are stored entire object list into an Array.

Q22. Which version of TestComplete you have used?

Answer. You should be honest in answering this question and say the version you last worked on. The next question might depend on the answer to this question such as – what were the new features introduced in that version? Or what is the difference from previous versions.

Q23. What is the Difference between Find and FindAll method?

Answer:  The difference between the FindAll and Find methods is that the FindAll method returns an array of objects and the Find method returns the first found object in the object tree. Recommended to explain this with an example.

Q24. What type of results are displayed from the selenium testing?

Answer: The results from the test show real-time status and information regarding the efforts of Automated Web Test on a single interface.

Q25. Browsers supported by TestComplete to date?

Answer: 

  1. Microsoft Edge (both 32-bit and 64-bit versions)
  2. Microsoft Internet Explorer 9 – 11 (both 32-bit and 64-bit versions)
  3. Google Chrome 48 (both 32-bit and 64-bit versions)
  4. Mozilla Firefox 38 – 44 (32-bit only)
  5. Applications with the embedded Microsoft WebBrowser control
  6. Applications with Chromium Embedded Framework control (both 32-bit and 64-bit versions)

Q26. Are the results easy enough for everyone to understand?

Answer: The report would feature videos, images, and logs that are recorded during the execution of the test. The reports are sent in various file formats such as HTML, JUnit or MHT for easy sharing with team members who don’t have TestComplete.

Q27. Explain Keyword Driven Testing?

Answer: The kind of test approach for software testing where the test case design separated from the execution of the software. This test is done specific keywords used in the browser by the user.

Q28. Which Framework you are using for automation in TestComplete ?

Answer: We are using a customized framework for automation. It is a combination of Keyword driven and Data-Driven framework.

Q29. How building a keyword-driven framework in TestComplete would be beneficial?

Answer: Building a keyword-driven framework in TestComplete would allow the user to distinguish between test steps, actions, objects, test data, and actions. You could also reuse any components on any other project with any requirement of technical knowledge.

Q30. How would Automated Test Analysis and Reporting report the test results?

Answer: This automatic feature would breakdown the test result according to the configurations for the better identification of the areas that would need attention. This feature would also record the test execution time for identifying slow areas. 

Related Interview Questions

  1. Tableau Server Interview Questions And Answers
  2. SAP HCM Interview Questions And Answers
  3. Splunk Administration Interview Questions And Answers
  4. SAP ABAP on HANA Interview Questions And Answers
  5. SAP Adobe Forms Interview Questions And Answers
  6. SAP HANA Interview Questions
  7. Core Java Interview Questions
  8. JSF Interview Questions
  9. JPA Interview Questions
  10. Spring Framework Interview Questions
  11. Spring Boot Interview Questions
  12. Core Java Multiple Choice Questions
  13. 60 Java MCQ Questions And Answers
  14. Aricent Java Interview Questions
  15. Accenture Java Interview Questions
  16. Advanced Java Interview Questions For 5 8 10 Years Experienced
  17. Core Java Interview Questions For Experienced
  18. GIT Interview Questions And Answer
  19. Network Security Interview Questions
  20. CheckPoint Interview Questions
  21. Page Object Model Interview Questions
  22. Apache Pig Interview Questions
  23. Python Interview Questions And Answers
  24. Peoplesoft Integration Broker Interview Question

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here