Actimize Interview Questions And Answers

Top 20 Nice Actimize Interview Questions And Answers. If you are looking for Actimize tool interview questions, here Coding compiler presenting a list of 20 interview question on Actimize tool. This list will help you to crack your next Nice Actimize job interview. All the best and happy learning.

Actimize Interview Questions

  1. What is Actimize tool?
  2. What is NICE Actimize Anti-Money Laundering (AML)?
  3. What is the use of using Nice Monitor?
  4. Why do we use Nice Supervision?
  5. What is Model Validation in Nice Actimize?
  6. Explain Key Elements that are needed for a Model Validation Framework?
  7. What are the fraud consulting services included in Nice Actimize?
  8. What is the use of Nice Administrator Window Components?
  9. What is the Data Field in In Nice Applications?
  10. What Are The Different Sources Where The Data Fields Are Available?
  11. What is RTS In Nice Loggers?
  12. What Are The Solutions available in Actimize AML?
  13. What is Suspicious Activity and Transaction Monitoring in Nice Actimize?
  14. What is Suspicious Activity Monitoring (SAM) in Nice Actimize?
  15. What do you find and prevent Suspicious Activity Monitoring (SAM)?
  16. What is Customer Due Diligence (CDD) in Nice Actimize?
  17. What are the features and functionalities included in Customer Due Diligence (CDD)?
  18. What is Automated Currency Transaction Reports (CTR) filing?
  19. What are the features available in Currency Transaction Reports (CTR)?
  20. What is FATCA compliance software in Nice Actimize?

Actimize Interview Questions And Answers

 

Actimize Interview Questions # 1) What is Actimize tool?

Answer) Actimize open analytics gives your users the control they need to respond quickly to challenges and meet your organization’s unique business needs. The highly flexible and scalable Actimize platform and our easy-to-use development tools allow your users to take charge.

 

Actimize Interview Questions # 2) What is NICE Actimize Anti-Money Laundering (AML)?

Answer) Actimize’s Intelligent AML Solution Suite empowers organizations to proactively manage end-to-end AML risk by intelligently and efficiently correlating financial crime activities to ensure cost-effective AML operations and a positive, holistic customer experience.

 

Actimize Interview Questions # 3) What is the use of using Nice Monitor?

Answer) Nice monitor is used for monitoring live audio in the applications.

 

Actimize Interview Questions # 4) Why do we use Nice Supervision?

Answer) NICE Supervision is used, if there is any fault in the application then the alarms are generated to acknowledge the same.

 

Actimize Interview Questions # 5) What is Model Validation in Nice Actimize?

Answer) In Nice Actiize model validation is a set of instructions or defined workflow which actually doubles checks whether the entire system is functioning as it is supposed to be.

To be specific a model validation is nothing but a collection of processes and set of activities which are executed to verify whether the fraud models are executed and validate as it is expected to be.

NICE Actimize Interview Questions

Actimize Interview Questions # 6) Explain Key Elements that are needed for a Model Validation Framework?

Answer) The key elements that are needed for a model validation framework are as follows:

  • First and foremost evaluation of conceptual soundness
  • Ongoing monitoring and process verification to validate the model functionality
  • Outcome analysis. It is helpful for comparison of expected output vs output came through

 

Actimize Interview Questions # 7) What are the fraud consulting services included in Nice Actimize?

Answer) The list of all fraud consulting services that are included are as follows:

  • Constant review of model governance and programs
  • Feedback, guidance, and recommendations based on the model governance
  • Alert mechanisms
  • Model validations and testing support
  • Data integrity, model limitation reports
  • Finally, regulatory examination preparation.

 

Actimize Interview Questions # 8) What is the use of Nice Administrator Window Components?

Answer) With the help of NICE administrator window components, it will help to set up users, servers, loggers, and channels in your systems.

 

Actimize Interview Questions # 9) What is the Data Field in In Nice Applications?

Answer) A data field in the NICE applications – Data fields contain information about a specific call and other audio segments which are actually recorded in NICElog system.

 

Actimize Interview Questions # 10) What Are The Different Sources Where The Data Fields Are Available?

Answer) The different sources where the data fields are available are:

  • NiceLog system that is connected to the telephony switch
  • Logger data fields
  • NICECLS mapping fields
  • User-defined data
  • The NICE Administrator has the privilege of enabling and disabling the data fields for viewing, querying and editing.

Actimize Tool Interview Questions And Answers

Actimize Interview Questions # 11) What is RTS In Nice Loggers?

Answer) RTS stands for Remote Tape Server. RTS is used to backup all the audios that are actually logged by NICE loggers.

 

Actimize Interview Questions # 12) What Are The Solutions available in Actimize AML?

Answer) Actimize AML solutions the organization can be benefited:

  • Suspicious Activity monitoring system
  • Customer Due diligence
  • Watchlist filtering

 

Actimize Interview Questions # 13) What is Suspicious Activity and Transaction Monitoring in Nice Actimize?

Answer) When it comes to monitoring and reporting on this activity, it’s the threats you don’t know about that can get you in trouble. Independent operations, disparate systems, and siloed data increase the risk of unknown threats and overlooked suspicious activities.

 

Actimize Interview Questions # 14) What is Suspicious Activity Monitoring (SAM) in Nice Actimize?

Answer) Suspicious Activity Monitoring (SAM) solution offers end-to-end coverage for detection, scoring, alerting, workflow processing, and reporting of suspicious activity to make sure nothing slips through the cracks.

Nice supports the full investigation life cycle and, with our integrated case management platform, improve your staff’s productivity, helping you to meet regulatory obligations in a cost-efficient manner.

NICE Anti Money Laundering (AML) Interview Questions

Actimize Interview Questions # 15) What do you find and prevent Suspicious Activity Monitoring (SAM)?

Answer) With the help of SAM, we can find and prevent below suspicious activities:

  • An extensive library of detection models specifically designed for the banking, finance, securities, and insurance industries
  • Advanced analytics profiling capabilities allow for multi-level, flexible monitoring
  • High-quality alerts focus investigations on the highest priority issues
  • Automated reporting and regulatory filing that eases AML compliance requirements

 

Actimize Interview Questions # 16) What is Customer Due Diligence (CDD) in Nice Actimize?

Answer) The Actimize CDD Software Suite expands your risk reach, providing complete and consistent life cycle assessment, including re-assessment of customer risk.

As part of Know-Your -Customer (KYC) compliance policy, ongoing customer due diligence (CDD) and enhanced due diligence (EDD) processes, the CDD Suite allows firms to seamlessly identify, manage, and mitigate customer-related risks.

 

Actimize Interview Questions # 17) What are the features and functionalities included in Customer Due Diligence (CDD)?

Answer) Feature-rich functionality for customer due diligence includes:

  • Streamlined applicant due diligence
  • Ongoing customer risk monitoring
  • Comprehensive custo mer risk record
  • Proactive detection models
  • Automated workflows and reporting

The Actimize CDD Suite can integrate elements of an overall AML program allowing you to rest assured that their understanding of their customers is always up-to-date.

 

Actimize Interview Questions # 18) What is Automated Currency Transaction Reports (CTR) filing?

Answer) Automating your CTR processes allows you to reduce manual intervention and errors. It’s built-in validation tools and flexible capabilities enhance the quality and timeliness of completed reports while letting you adapt to changing FinCen Regulations and business needs.

 

Actimize Interview Questions # 19) What are the features available in Currency Transaction Reports (CTR)?

Answer) Actimize’s CTR Processing & Automation solution takes the guesswork out of CTR filing with:

  • Streamlined data aggregation and management
  • Robust, flexible CTR detection capabilities
  • Automated CTR generation and validation
  • Seamless CTR e-filing prepares, files, and tracks filing status
  • Comprehensive workflow management for process consistency

Actimize Interview Questions # 20) What is FATCA compliance software in Nice Actimize?

Answer) FATCA Compliance solution enables complete life cycle assessment for FATCA-status identification, management, and reporting on new and pre-existing customers, business entities, and owners, allowing you to ensure compliance while minimizing your operational and customer impact.

RELATED INTERVIEW QUESTIONS

  1. Kibana Interview Questions
  2. Nagios Interview Questions
  3. Jenkins Interview Questions
  4. Chef Interview Questions
  5. Puppet Interview Questions
  6. DB2 Interview Questions
  7. AnthillPro Interview Questions
  8. Angular 2 Interview Questions
  9. Hibernate Interview Questions
  10. ASP.NET Interview Questions
  11. PHP Interview Questions
  12. Kubernetes Interview Questions
  13. Docker Interview Questions
  14. CEH Interview Questions
  15. CyberArk Interview Questions
  16. Appian Interview Questions
  17. Drools Interview Questions
  18. Talend Interview Questions
  19. Selenium Interview Questions
  20. Ab Initio Interview Questions
  21. AB Testing Interview Questions
  22. Mobile Application Testing Interview Questions
  23. Pega Interview Questions
  24. UI Developer Interview Questions
  25. Tableau Interview Questions
  26. SAP ABAP Interview Questions
  27. Reactjs Interview Questions
  28. UiPath Interview Questions
  29. Automation Anywhere Interview Questions
  30. RPA Interview Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *