Apigee Interview Questions And Answers

Top 16 Apigee Interview Questions Answers For Experienced 2018. Here Coding Compiler, presenting a list of 16 advanced Apigee interview questions with answers. These Apigee API interview questions will help you to crack your next Apigee job interview. All the best and happy learning.

Apigee Interview Questions

  1. What is Apigee?
  2. What is apigee Gateway?
  3. What is an API management?
  4. What is apigee API used for?
  5. What is an API platform?
  6. What is the use of AWS API gateway?
  7. What is API Mashery?
  8. What is Azure API management services?
  9. What are the key features of API Gateway?
  10. How do you safeguard the security of your API infrastructure as data is exposed to mobile apps, developers, and partners?
  11. What is API Strategy and how does Apigee helps in building effective API Strategy?
  12. What is Apigee’s Edge and how it helps in Enterprise Data Integration?
  13. API Centric Architecture and What are the features?
  14. What are the features included in Apigee API management solution?
  15. What is Apigee Sense?
  16. What are the API Security features available in Apigee Sense?

Apigee Interview Questions And Answers

Apigee Interview Questions # 1) What is Apigee?

Answer) Apigee is today’s leading provider of API technology and services for developers and enterprises that help businesses use APIs to securely share data and services across myriad devices and channels. Apigee delivers an intelligent API platform to accelerate the pace of digital business.

 

Apigee Interview Questions # 2) What is Apigee Gateway?

Answer) The API Gateway will often handle a request by invoking multiple microservices and aggregating the results. It can translate between web protocols such as HTTP and WebSocket and web‑unfriendly protocols that are used internally.

An API Gateway is a core feature of your API management platform, although it isn’t the only feature. Key features of an API Gateway includes: ability to provide enterprise-grade security such as spike arrest, quota, and analytics.

 

Apigee Interview Questions # 3) What is an API management?

Answer) API management is the process of publishing, documenting and overseeing application programming interfaces (APIs) in a secure, scalable environment.

 

Apigee Interview Questions # 4) What is Apigee API used for?

Answer) Apigee is today’s leading provider of API technology and services for developers and enterprises that help businesses use APIs to securely share data and services across myriad devices and channels. Apigee delivers an intelligent API platform to accelerate the pace of digital business.

 

Apigee Interview Questions # 5) What is an API platform?

Answer) An API platform is an organization which brings together two or more distinct, but interdependent, groups of consumers using APIs. This creates a foundation for automated transactions between different networks. The platform unlocks hidden value within the organization by exposing its core as an API.

Apigee API Management Interview Questions

Apigee Interview Questions # 6) What is the use of AWS API gateway?

A) With a few clicks in the AWS Management Console, we can create an AWS API gateway that acts as a “front door” for applications to access data, business logic, or functionality from your back-end services, such as workloads running on Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), code running on AWS Lambda, or any Web application.

 

Apigee Interview Questions # 7) What is API Mashery?

Answer) From a customer/platform perspective, Mashery is a complete API management solution that includes: API access control, authentication (OAuth 2, OAuth 1, etc.), traffic management, caching, packaging (manage APIs as products), filtering, reporting/analytics, and more.

 

Apigee Interview Questions # 8) What is Azure API management services?

Answer) Use Azure API Management as a turnkey solution for publishing APIs to external and internal customers. Quickly create consistent and modern API gateways for existing back-end services hosted anywhere, secure and protect them from abuse and overuse, and get insights into usage and health.

 

Apigee Interview Questions # 9) What are the key features of API Gateway?

Answer) Key features of an API Gateway includes:

  • ability to provide enterprise-grade security such as spike arrest, quota, and analytics
  • ability to design API specs and transform SOAP APIs
  • manage APIs centrally but run them where your apps are

 

Apigee Interview Questions # 10) How do you safeguard the security of your API infrastructure as data is exposed to mobile apps, developers, and partners?

Answer) Application access controls and threat protection are key security mechanisms for protection of APIs used by external or internal developers. Apigee API management ensures that internal developers or partners are productive in a secure, well managed platform.

Apigee API Interview Questions

Apigee Interview Questions # 11) What is API Strategy and how does Apigee helps in building effective API Strategy?

Answer) APIs are the key channel through which transactions are executed and content is shared and distributed. A successful API program requires the right API strategy.

Apigee enables companies to realize their API strategies with technology that makes it easier for developers and providers to explore and use APIs. Apigee Edge Enterprise is a robust management platform for the most demanding enterprises. Apigee Edge simplifies managing the digital value chain with comprehensive Developer Services, Analytics Services, and API Services.

 

Apigee Interview Questions # 12) What is Apigee’s Edge and how it helps in Enterprise Data Integration?

A) Companies interact with their customers and partners via apps and services. These apps generate a large volume of data, which is not always in the control of the enterprise. However, enterprises need to derive actionable intelligence from this data, to make informed business decisions.

Today’s data is designed for efficiency of consumption rather than efficiency of storage, and are better served by API-based integration. Using APIs for enterprise data integration, organizations can get direct visibility into how their data is consumed.

Apigee Edge is the flagship API management product in Apigee’s intelligent API platform. Through its enterprise data integration capabilities, you can optimize data from the backend systems to customer-facing apps.

 

Apigee Interview Questions # 13) API Centric Architecture and What are the features?

A) APIs are now the foundation for the development of scalable and productive enterprise applications. The requirements for highly personalized, contextually aware, predictive applications delivered to different types of clients with higher levels of scale have pushed application architecture to move beyond traditional web application to a focus on API-centric architecture.

Apigee’s API Management Platform, Edge, allows today’s API-centric architecture to:

  • consume and produce APIs
  • connect to clients on the front end
  • integrate internal backend systems
  • enable side access to other applications

 

Apigee Interview Questions # 14) What are the features included in Apigee API management solution?

Answer) The Apigee API management solution includes:

  • Design: Build and design APIs that are intuitive for developers to use and create
  • Security: Leverage the inherently secure nature of APIs to expose data to partners securely
  • Analytics: Derive actionable business insights through dashboards, visualization tools, and reports
  • Access: Supports various architectures used by the enterprise, on-premises in a private or public cloud or as a hybrid approach

 

Apigee Interview Questions # 15) What is Apigee Sense?

Answer) Apigee Sense is an innovative API security product that helps customers protect their APIs from adaptive threats like bad bots and automates threat protection at the API layer for OWASP Top 10 threats. Apigee analyzes billions of API calls, detects threat patterns, and ensures protection with measures like blocking and throttling.

 

Apigee Interview Questions # 16) What are the API Security features available in Apigee Sense?

Answer) Apigee’s secure API management platform Apigee Edge provides an enterprise-grade security infrastructure that includes:

  • role-based access control (RBAC) – Fine-grained policy management for authorization
  • authentication for users, developers, and administrators
  • threat protection against XML, JSON, and DoS attacks
  • content-based routing, rate-limiting, and traffic spikes protection
  • performance optimization and throttling on back-end connections
  • managed access to APIs via OAuth or other security schemes
  • Secure your digital assets from OWASP Top 10 threats like SQL injection and
  • JSON threat protection with Apigee.

RELATED INTERVIEW QUESTIONS

  1. Actimize Interview Questions
  2. Kibana Interview Questions
  3. Nagios Interview Questions
  4. Jenkins Interview Questions
  5. Chef Interview Questions
  6. Puppet Interview Questions
  7. DB2 Interview Questions
  8. AnthillPro Interview Questions
  9. Angular 2 Interview Questions
  10. Hibernate Interview Questions
  11. ASP.NET Interview Questions
  12. PHP Interview Questions
  13. Kubernetes Interview Questions
  14. Docker Interview Questions
  15. CEH Interview Questions
  16. CyberArk Interview Questions
  17. Appian Interview Questions
  18. Drools Interview Questions
  19. Talend Interview Questions
  20. Selenium Interview Questions
  21. Ab Initio Interview Questions
  22. AB Testing Interview Questions
  23. Mobile Application Testing Interview Questions
  24. Pega Interview Questions
  25. UI Developer Interview Questions
  26. Tableau Interview Questions
  27. SAP ABAP Interview Questions
  28. Reactjs Interview Questions
  29. UiPath Interview Questions
  30. Automation Anywhere Interview Questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *