Tibco Iprocess Interview Questions And Answers 2020

Tibco Iprocess Interview Questions And Answers prepared from Codingcompiler experts. These Tibco Iprocess interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on VMware will help you in cracking your next Tibco Iprocess job interview. All the best and happy learning.

In this blog, you’re going to learn

Tibco Iprocess Interview Questions 
Tibco Iprocess Interview Questions And Answers
Frequently Asked Tibco Iprocess Interview Questions and Answers
Top best Tibco Iprocess Interview Questions and Answers


Tibco Iprocess Interview Questions 

1. What is TIBCO?
2. What are the different modes of service invocation in TIBCO?
3.  What Is The Role Of Tra (tibco Runtime Agent)?
4. What Is Vcrepo.dat And When This File Is Created In Tibco?
5. What type of resources in TIBCO EAR file?
6. What is vcrepo.dat and when this file is created in TIBCO?
7. What is Business Process Management (BPM)?
8.  What is CDQP?
9. What is maximum number of EAI steps allowed in a process?
10.  Where is it possible to change the priority of a work item while it is in a work queue?


Tibco Iprocess Interview Questions And Answers


1. What is TIBCO?

Answer; Tibco is an organization which provides Integration software to software industry.

2. What are the different modes of service invocation in TIBCO?

Answer: Services can be invoked in several ways.A one-way operation is executed once and does not wait for a response.

A request-response oriented operation, in which client needs to wait the response. In a request-response service,communication flows in both directions



3.  What Is The Role Of Tra (tibco Runtime Agent)?

Answer :

TIBCO Runtime Agent (TRA) is responsible for starting and stopping of processes running on a machine.

TRA provides runtime environment for TIBCO applications.

TRA runs on every TIBCO machine in the background.


4. What Is Vcrepo.dat And When This File Is Created In Tibco?

Answer :

Vcrepo.dat file is used to store certain properties like TIBCO RV encoding, display name; description etc. vcrepo.dat file gets created automatically when a TIBCO BW project is saved for the first time. This file can be used for identification purposes.

5. What type of resources in TIBCO EAR file?

Answer: Following type of resources are typically added in EAR file in TIBCO:

Local Project Resources (Processes, Schemas, Connections, Services, Variables etc)

Library Builder Resources Files.

Files referred in designer CLASSPATH

Files under Designer Installation directory

6. What is vcrepo.dat and when this file is created in TIBCO?

Answer: Vcrepo.dat file is used to store certain properties like TIBCO RV encoding, display name; description etc. vcrepo.dat file gets created automatically when a TIBCO BW project is saved for the first time. This file can be used for identification purposes.

7. What is Business Process Management (BPM)?


Ans: Business Process Management is simply the management of your business processes. It is a simple yet a powerful concept that helps you increase the efficiency of your business processes. It is a combination of processes and technology. It improves the execution and monitoring of processes.

8.  What is CDQP?


Ans: Case Data Queue Parameters allow values from work item case data to be used to sort,defined(globally), and can then be mapped to specific queues for use in Work Queue Manager.

9. What is maximum number of EAI steps allowed in a process?

Ans: No Limit

10.  Where is it possible to change the priority of a work item while it is in a work queue?

Ans: SW_IP_xxx system field values


Frequently Asked Tibco Iprocess Interview Questions and Answers

11. What is the recommended step to use to start up a parallel branch of a case as a result of some external trigger?

Ans: Event

12.  What happens when an Event is used to interrupt a case and the Event step is NOT linked to any other steps?

Ans: Case data changes will be imported, but the case will NOT be moved along the process.

Case data changes will be imported, and the audit trail will be updated to record the Event trigger.

13. How Restful web services can be developed in TIBCO?

Answer: TIBCO provides a Plugin for REST and JSON which can be used to develop Restful web services in TIBCO designer.

14. What is the difference between iProcess Server Objects and iProcess Objects server?

Ans: Client applications make use of the objects in the TIBCO iProcess Server Objects by making method calls that either retrieve or modify data. These method calls cause messages to be sent to a TIBCO iProcess Objects Server. The TIBCO iProcess Objects Server acts as a gateway between the client applications created with TIBCO iProcess Server Objects, and the TIBCO iProcess Engine, where the actual processing and storage of data occurs. The TIBCO iProcess Engine manages all data, routing work items and updating the appropriate work queues.

Server Objects communicate with the TIBCO iProcess Objects Server via TCP/IP .Objects Server communicate with the TIBCO iProcess Engine via UDP

15. What are the three levels of validations that can be performed in TIBCO designer?

Answer: Following are the three levels of validations supported by TIBCO BW:

  • Activity level validation
  • Process level validation
  • Project level validation

16. While Debugging Tibco Bw Processes, Which Activity Can Be Used To Write Complete Schema Information To A File?

Answer :

TIBCO provides Inspector activity which can be used for debugging purposes while developing applications in TIBCO designer. Inspector activity can be used to write all output information of designer activities to a local file including process variables and other details.

17. How to do exception handling in Iprocess for EAI steps?

Answer: We can achieve exception handling Using the SW_QRETRYCOUNT , Please see the below explanation

Using the SW_QRETRYCOUNT system field to provide exception Handling for Transaction with Failing EAI Steps .

The SW_QRETRYCOUNT System field returns the number of times that a message in a message queue has failed.

The field value is 0 the first time a message is processed and is incremented each time the message fails.

For Example , If a BG process is processing a message and SW_QRETRYCOUNT=2, this means that the BG is attempting to process the message for the third time.

18. What is the role of TRA?

Answer:

  • The TRA has two main functions:
  • TRA stands for TIBCO Runtime Agent.
  • Supplies an agent that is running in the background on each machine.
  • The agent is responsible for starting and stopping processes that run on a machine according to the deployment information.
  • The agent monitors the machine. That information is then visible via TIBCO Administrator.
  • Supplies the run-time environment, that is, all shared libraries including third-party libraries.

19. What Are The Different Types Of Transactions Tibco Provides?

Answer :

TIBCO BusinessWorks offers a variety of types of transactions that can be used in different situations. You can use the type of transaction that suits the needs of your integration project. When you create a transaction group, you must specify the type of transaction.

TIBCO BusinessWorks supports the following types of transactions:

JDBC

Java Transaction API (JTA) UserTransaction

XA Transaction

20. Explain the process configuration parameters – Max Jobs, Flow Limit & Activation Limit ?

Answer: 

Max Jobs: Max Jobs specifies the number of process instances that are kept in memory. Once this limit is reached newly created process instances (subject to flow limit) are paged out to disk.0 specifies no limit and is the default.

Flow Limit: Flow Limit specifies the maximum number of running process instances that are spawned before the process starter is suspended ie it enters a FLOW_CONTROLLED state and does not accept new events. This can be used to control the number of process instances running simultaneously and when the protocol generating the event can store the event till it is received, like email servers, JMS, RV etc. 0 specifies no limit and is the default.

Activation Limit: Activation limit flag specifies that once a process instance is loaded it must be placed in memory till it completes execution. By default it is enabled.


Top best Tibco Iprocess Interview Questions and Answers

21. What are the options for configuring storage for process engine’s checkpoint repository ?

Answer: The options for configuring storage for process engine’s checkpoint repository are:

Local File: Information is stored in a local file which in case of engine crash/failure and same information is used to resume the process flow once engine is up. This mechanism works only in case of single server or load balancing approach.

Database: Information is stored in a database table which is used to resume engine later.  Fault tolerant engines can recover from a checkpoint only when database is used.

22. What is the difference between soap event source and service palette?

Answer: Soap event source is used for single operation, single end. Service palette is used for multiple operations, multiple end bindings like http, jms.

23. What activities are supported in XA Transaction ?

Answer: The XA Transaction type allows:

JDBC activities

ActiveEnterprise Adapter activities that use the JMS transport

JMS activities

to participate in transactions.

Note:For JMS activities and ActiveEnterprise Adapter activities, request/reply operations cannot participate in an XA transaction. Also, EJB activities cannot participate in an XA Transaction group.

24.  What Is Short Lock And Long Lock In Tibco Iprocess?

Answer :

Short lock. This is the standard lock normally set by the TIBCO iProcess Workspace. A short lock is removed when a user keeps or releases a work item. In the event that short locks are left behind because, for example, the iProcess Workspace crashed, the only way to remove the short lock is to re-start the iProcess Engine or use the following command.

Long lock. A lock that is persistent and can only be removed using sal_llock_frm_init() by the user holding the lock. Long locks are not normally used by TIBCO iProcess Workspace, but may be set by SAL SDK programs or the TIBCO iProcess Objects Client. Re-starting the iProcess Engine has no effect on long locks, so a work item locked in this way remains inaccessible to every iProcess user until it is manually unlocked.

25. What is event PreProcessor and why it is used?

Answer: Event PreProcessor is basically a Rule Function. This rule function is used to process the incoming messages before they are converted into Events.

26. What Is The Main Difference Between Iprocess Server Objects And Iprocess Objects Server?

Answer :

Client applications make use of the objects in the TIBCO iProcess Server Objects by making method calls that either retrieve or modify data. These method calls cause messages to be sent to a TIBCO iProcess Objects Server. The TIBCO iProcess Objects Server acts as a gateway between the client applications created with TIBCO iProcess Server Objects, and the TIBCO iProcess Engine, where the actual processing and storage of data occurs. The TIBCO iProcess Engine manages all data, routing work items and updating the appropriate work queues. Server Objects communicate with the TIBCO iProcess Objects Server via TCP/IP .

27. What are the TIBCO BW activities that can participate in transactions?

Answer: Not all TIBCO BusinessWorks activities can participate in a transaction. Only the following types of activities have transactional capabilities:

JDBC activities

JMS activities

ActiveEnterprise Adapter activities that use JMS transports

EJB activities

TIBCO iProcess BusinessWorks Connector activities

28. Where Can You See The Description Of The Error When A Case Is Terminated Abnormally?

Answer :

Check the SWDIRlogssw_warn or sw_error log files to see if any error messages were logged.

29. Where Is It Possible To Change The Priority Of A Workitem While It Is In A Work Queue?

Answer : SW_IP_xxx system field values

30. What is the Purpose of $_error variable ?

Answer: $_error variable is available in the node following the error transition. It captures the error message, error code etc.

OTHER INTERVIEW QUESTIONS

  1. SQL Interview Questions
  2. SQL Server Interview Questions For Experienced
  3. RPA Interview Questions And Answers
  4. Android Interview Questions
  5. Mulesoft Interview Questions
  6. JSON Interview Questions
  7. PeopleSoft HRMS Interview Questions
  8. PeopleSoft Functional Interview Questions
  9. PeopleTools Interview Questions
  10. Peoplesoft Technical Interview Questions
  11. 199 Peoplesoft Interview Questions
  12. 200 Blue Prism Interview Questions
  13. Visualforce Interview Questions
  14. Salesforce Interview Questions
  15. 300 SSIS Interview Questions
  16. PHP Interview Questions And Answers
  17. Alteryx Interview Questions
  18. AWS Cloud Support Interview Questions
  19. Google Kubernetes Engine Interview Questions
  20. AWS Devops Interview Questions
  21. Apigee Interview Questions
  22. Actimize Interview Questions
  23. Kibana Interview Questions
  24. Nagios Interview Questions
  25. Jenkins Interview Questions
  26. Chef Interview Questions
  27. Puppet Interview Questions
  28. DB2 Interview Questions
  29. AnthillPro Interview Questions
  30. Angular 2 Interview Questions
  31. Hibernate Interview Questions
  32. ASP.NET Interview Questions
  33. Kubernetes Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here