Workday Interview Questions And Answers 2020[Latest]

Workday Interview Questions And Answers prepared from Codingcompiler experts. These Workday interview questions were asked in various interviews conducted by top multinational companies across the globe. We hope that these interview questions on Workday will help you in cracking your next Workday Integration job interview. All the best and happy learning.

In this blog, you’re going to learn:

Workday Interview Questions 
Workday Interview Questions And Answers
Frequently Asked Workday Interview Questions and Answers
Top Best Workday interview Questions

Workday Interview Questions 

1. What is Workday?


Answer:
Workday is a new generation of cloud-based applications that service human resources, payroll, and financial needs for organizations. Workday is the leader in cloud-based, enterprise applications that combine a lower cost of ownership with an innovative approach for global businesses.

Workday provides unified Financial Management and Human Capital Management (HCM) applications designed for today’s organizations and the way people work.

Workday is delivered in the cloud and leverages a modern technology platform, which will provide greater information accessibility.

2.  What are the advantages of Workday?

Answer: 

  • Workday enables 24/7 access to the information over a secure network.
  • Workday’s SaaS/cloud delivery model allows services to reach customers with a minimal number of servers, reducing energy needs.
  • Workday functionality offers employee and manager self-service, enabling staff to update or access their information privately from any computer or mobile device with internet access
  • Workday is designed to support the unique needs of higher education.

3. What are the advantages of Workday?


Answer: 

Workday provides employees with more immediate access to data since transactions are real-time. Workday also offers greater flexibility. The reports that will be available to managers will give them more insight into their data, allowing them to make data-driven decisions. Employees will be able to view or run their own reports on demand rather than having to request a report and waiting for the results of that request. Employees will be able to access and manage their own HR benefit elections, address changes, dependent changes, withholding exemptions, absence requests and time tracking entries, to name a few.

4. What kind of reporting will be available?


Answer: Workday will provide access to real-time, multi-dimensional reports and analytics with the ability to drill down to transaction-level details, and allow an employee or manager to take immediate action in Workday directly off any report or analytic. With Workday, reports give you access to relevant data in context, making the information actionable.

5. How do I keep informed of this initiative?

Answer: The best place to go for information is the Workday web page.

6. How is Workday reporting different to other SQL ERP systems?

Answer: Workday follows an object-oriented relationship model. When creating a report, you select a Primary Business Object and a Data Source.

7. What are some ways to access a Workday Standard Delivered Report?

Answer: Browsing by Category in the Sitemap, running Workday Standard Reports or writing the name of a specific report in the search bar.

8. What are the different modules present in Workday?

Answer:
The different modules present in Workday are:

  1. Workday HCM
  2. Workday Financial

9. Name a few modules of the Workday Human Capital Management Suite:

Answer: Absence, Benefits, Compensation, Onboarding, Payroll, Recruiting Time Tracking.

10. What types of reports will Workday provide?

Answer: HCM, payroll, and financials in Workday will have standard and custom reports according to its primary business focus. Some reports combine information from both the HCM/Payroll and the Financials modules. Reports can have features such as custom prompts, calculated fields, and interactivity, as well as graphics and charts. Data in certain types of reports can also be made available to other applications.

Workday Interview Questions And Answers

11. How is Workday reporting different to other SQL ERP systems?

Answer: Workday follows an object-oriented relationship model. When creating a report, you select a Primary Business Object and a Data Source.

12. Workday HCM?


Answer: Workday Human Capital Management Workday Human Capital Management is the only application that unifies HR and Talent Management into a single system-of-record. And with embedded analytics, manager and employee self-service, and a user experience unlike any other enterprise application, Workday redefines what it means to manage a global, mobile, and diverse workforce.

13. What is a RaaS Report?


Answer: A Workday Report that has been web service enabled is called Report-as-a-Service.

14. What is a Business Process?

Answer: A series of tasks that lead to the completion of an overall business event. For example: Hiring an employee.

15. Key Features of Workday Human Capital Management

Ans:

  1. Talent Management
  2. Time Tracking
  3. Payroll Solutions
  4. Goal Management
  5. Performance Management
  6. Succession Planning
  7. Career and Development Planning
  8. Payroll Co-Sourcing Services
  9. Cloud Connect for Third-Party Payroll

Frequently Asked Workday Interview Questions and Answers

16.  What type of pricing plans does Workday Human Capital Management offer?


Answer: Workday Human Capital Management has the following pricing plans:

One-time Licence, Subscription 

17. What level of support does Workday Human Capital Management offer?


Answer: Workday Human Capital Management offers the following support options:

Knowledge Base, Online Support, Phone Support 

18. What is RAAS/Custom Web Service?

Answer: When we create the custom report as a type of advance and we enable as a web service, then Custom report become as a RAAS (Report as a service). When the Custom Report become RASS, then this data can be published/sent to an external system.

19. What do you mean by Enterprise Resource Planning?

Answer: Enterprise resource planning (ERP) is a methodology for integrally managing management resources (resources) such as human resources and facilities in a company and maximizing its effect. Refers to a method of integrally managing the entire enterprise from the viewpoint of effective utilization of management resources, and in the manufacturing industry, introduction of systems and software for centralized management of information related to sales operations such as inventory management and logistics etc.

20. What are the certifications course related to Workday?

Answer: 

  • Workday HCM
  • Workday Payroll
  • Workday Studio
  • Workday Integration

21. ow secure is Workday and do everyone can generate reports?

Answer: Login credential and settings are there to access Workday. One can decide level of access freedom and this decides which reports or data they can view.

22. Mention few pre-production and post-production Workday Tenants?

Answer: Production tenant and Sandbox tenant are Post-production Workday Tenants, while Implementation tenant and Gold tenant are post-production Workday Tenants.

23. Name some types of Workday Integrations?

Answer: The main Workday integrations are as follows

  1. Workday Studio Integration
  2. Cloud Connect Integration
  3. Enterprise Information Builder (EIB) Integration

Top Best Workday interview Questions

24. What kind of browser is required to work with Workday?

Answer: Most of the internet browsers support Workday. One can use Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari etc.

25. What does “ERP” mean and how does it relate to Workday?

Answer: “ERP” is an acronym for “Enterprise Resource Planning” and is a generic industry term for integrated suites of business systems (such as payroll, HR, and finance systems). Workday became ERP for human resources, academic, and payroll business processes as of July 2015.

26. As an employee, why might I use Workday?

Answer: Workday will be used differently by different groups of employees (i.e. FT Faculty vs. PT Faculty vs. PSRP employee). Generally, based on your role, an employee will use Workday for self-service items such as benefit elections, address changes, dependent changes, withholding exemptions, time tracking, and absence requests. For Finance, you will use Workday for travel authorizations and expense reimbursement.

27. Will every piece of existing data from the mainframe and Workday be available in the IDS?

Answer: No, the IDS is not a backup system. Any data from the mainframe that will no longer be needed will be archived separately. Data that are in Workday will be backed up on Workday servers. The Institutional Data Store (IDS) will only store a subset of Workday data if the data have been identified as our most important data and are a requirement for a critical downstream report or data feed that cannot be handled by Workday or another application.

28. Will Workday work on any computer with any internet browser?

Answer: Workday is supported by most internet browsers, including Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox and Safari. For those who need to use older versions of IE (e.g., Darcy or IRES users), you will need to use Chrome, FireFox or Safari to log into Workday.

29. Who will have access to Workday? Can everyone generate reports?

Answer: Access to Workday is determined by login credentials and settings.  All employees will have some level of access. An individual’s level of access will determine which delivered reports and/or data they can view.

30. What is RaaS report?

Answer: RaaS is an acronym for Report-as-a-Service. It is a kind of report prepared by Workday with web service enabled.

31. How many HR product modules are under Workday Human Capital Management?

Answer:
Workday HCM contains five modules

1. Workday Human Capital Management

2. Organization Management

3. Compensation Management

4. Employee benefit

5. Absence Management

OTHER INTERVIEW QUESTIONS

  1. SQL Interview Questions
  2. SQL Server Interview Questions For Experienced
  3. RPA Interview Questions And Answers
  4. Android Interview Questions
  5. Mulesoft Interview Questions
  6. JSON Interview Questions
  7. PeopleSoft HRMS Interview Questions
  8. PeopleSoft Functional Interview Questions
  9. PeopleTools Interview Questions
  10. Peoplesoft Technical Interview Questions
  11. 199 Peoplesoft Interview Questions
  12. 200 Blue Prism Interview Questions
  13. Visualforce Interview Questions
  14. Salesforce Interview Questions
  15. 300 SSIS Interview Questions
  16. PHP Interview Questions And Answers
  17. Alteryx Interview Questions
  18. AWS Cloud Support Interview Questions
  19. Google Kubernetes Engine Interview Questions
  20. AWS DevOps Interview Questions
  21. Apigee Interview Questions
  22. Actimize Interview Questions
  23. Kibana Interview Questions
  24. Nagios Interview Questions
  25. Jenkins Interview Questions
  26. Chef Interview Questions
  27. Puppet Interview Questions
  28. DB2 Interview Questions
  29. AnthillPro Interview Questions
  30. Angular 2 Interview Questions
  31. Hibernate Interview Questions
  32. ASP.NET Interview Questions
  33. Kubernetes Interview Questions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here